Vægmaleri: Byfisk – Odense Å

Vægmaleri i Odense, Byfisk Odense Å

På en mur lige ved den sydlige indgang til Eventyrhaven i Odense kan man nu opleve et nyt stort vægmaleri. Maleriet hedder ”Byfisk: Odense Å” og er en visuel fortolkning af de 22 fiskearter i Odense Å. Maleriet er udført af den danske kunstner No Title.

På maleriet kan man opleve 22 fiskearter, som lever i Odense Å på hele strækningen fra udspringet i Arreskov Sø til udmundingen i Odense Fjord. Der står navn på alle fiskene, så børn og voksne kan identificere dem og øve sig i at genkende den enkelte fiskeart. Den 35 meter lange mur er placeret direkte ned til Odense Å og bugter sig langs med vandløbet bagved. Find maleriet på et kort.

”Når man står og kigger ned i åen, så er det svært at forestille sig det mylder af liv, der er under overfladen. Tanken med Byfisk: Odense Å er at sætte fokus på de skjulte oplevelser i byen og fortælle byens beboere om de væsener, som de deler deres by med”, siger kunstneren.


Videoen er produceret af Swann Pro Motion – se mere af deres videoproduktion. Musik af Lullatone.

I 2017 malede No Title et lignende maleri ved Sortedamssøen i København – her var der tale om 9 fiskearter. Se flere af No Titles vægmalerier.

Byfisk: Odense Å er støttet af By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Odense Kommune