Gavlmalerier

Et gavlmaleri er type vægmaleri, som udføres på en husgavl og er ofte meget store kunstværker med en markant tilstedeværelse i byrummet. Her på siden kan du se nogle eksempler på No Titles gavlmalerier.

Gavlmaleriet som kunstform har for alvor fået en renæssance i de danske byer de senere år. Mange byer har i de senere år arbejdet målrettet med at lade kunstnere give byrummet et nyt udtryk ved at udsmykke de store gavle.

No Title har stor erfaring med at udføre gavlmalerier og styre processen fra start til slut. Her kan du se et før- og efter-billede fra et af No Titles gavlmalerier i Odense.

Gavlmaleri i Odense

Gavlmaleriet Byens Træ er malet på en bygning ved Sukkergården på Christiansgade 20 i Odense. Huset ligger tæt på Odense Å og vender ud mod et grønt område med masser af træer ved Odense Å. På den måde går maleriet i dialog med sine omgivelser.

Læs mere om gavlmaleriet Byens Træ, og se en video om projektet.

Gavlmaleri i København

Gavlmaleri i København

Gavlmaleriet her er malet i Humleby på Vesterfælledvej 54 i København. Motivet er skræddersyet til netop denne placering, så det trækker på kvarterets unikke kulturhistorie. Dette er mit bidrag til de efterhånden mange gavlmalerier i København, og i dette tilfælde har jeg arbejdet med udgangspunkt i den specifikke plet i byen.

Læs mere om gavlmaleriet i Humleby og se flere billeder

Hvad kræver det at lave et gavlmaleri?

Et gavlmaleri er et omfattende projekt, som kræver lang tids planlægning. Det skyldes, at det kan være tidskrævende at afklare, hvilke tilladelser, der er nødvendige for at udføre maleriet, og fordi det typisk er mere omkostningsfuldt at udføre.

Et gavlmaleri kræver typisk en lift eller et stillads at udføre, en grundig tilgang til materialer og underlag, og det kræver ofte også en længere proces med at inddrage de rigtige interessenter og myndigheder.

Har du en husgavl?

Har du set en en gavl, som kunne være egnet til et gavlmaleri, så tag kontakt til No Title, og send gerne et billede med. Også selv om det blot er en løs idé, og du ikke er sikker på, hvordan det kan realiseres.

Udvalgte gavlmalerier af No Title

Gavlmalerier, proces