Vægmaleri

Vægmaleri

Et vægmaleri er et maleri, der er malet direkte på en væg, en mur eller en gavl. Det bliver på den måde en integreret del af den bygning eller det rum, som væggen hører til.

Vægmalerier af kunstneren No Title findes på mure og vægge et utal af steder rundt omkring i Danmark og i udlandet. Malerierne er kendetegnet af et markant grafisk udtryk, stærk symmetri og en enkelhed i farvevalget, som resulterer i iøjnefaldende visuelle verdener.

Vægmaleri Roskilde Kongrescenter

Projekterne spænder fra de helt store udsmykningsprojekter i nybyggerier, street art i gadebilledet, vægmalerier i opgange i boligforeninger og store gavlmalerier på bygninger i byen til et lille vægmaleri på en forsømt mur eller et maleri på en dør.

Udtrykket hører hverken til den traditionelle graffiti-scene eller den samtidskunst, som hænger på gallerivægge, men trækker på mange forskellige inspirationskilder inden for illustration, gadekunst, grafisk design, ornamentik, papirklip, naturmaleri og klassisk murmaleri.

Et vægmaleri kan være en god måde at skabe et helt nyt rum på en enkel måde. Hvis du har et projekt i tankerne, så tag kontakt.

Udvalgte vægmalerier

Forskellige typer af vægmalerier

Store vægmalerier forandrer vores omgivelser

Store vægmalerier

No Titles vægmalerier og gavlmalerier er en måde at forholde sig til og forandre de bygninger og rum, vi opholder os i. De skaber nye oplevelser og tilfører nye historier til de rum, som de bliver skabt til.

De tager udgangspunkt i de konkrete steder, de er malet til og er en god måde at skabe nye fortællinger om et rum eller et sted. De kan være med til at omdanne steder, som er lidt oversete eller forsømte og kan understøtte eller udvikle et områdes identitet og karakter.

Hvis vi ser os omkring og ser de mange hvide vægge og grå facader, så kan vi spørge os selv: Hvordan kunne de ellers se ud?

Vægmaleri hvordan?

Vægmaleri her?

Hvis du har en væg, en mur eller gavl, som kunne være velegnet til et stort vægmaleri eller bare en løs idé til et mindre vægprojekt, så tag kontakt. I No Titles projekter bliver der altid udarbejdet en detaljeret skitse, som viser, hvordan maleriet kommer til at se ud.

Du kan også få udarbejdet en digital visualisering, så du kan få et indtryk af, hvordan det færdige resultat bliver.

Bestil et vægmaleri

Kontakt No Title for at tage en snak om dit projekt. Du må også meget gerne sende nogle billeder og mål på den konkrete væg.

Afhængig af størrelsen på vægmaleriet kan processen spænde fra ganske få dage eller uger til flere måneder, og den er forskellig fra projekt til projekt. Alle projekter starter med en dialog, hvor vi taler om, hvad det er for et sted, vægmaleriet skal være, og hvordan det skal forholde sig til det rum, det skal være i. Vi taler om, hvilke ønsker I har kigger på overfladen og omgivelserne og aftaler pris og tidsramme.

Hvad koster et vægmaleri?

En pris for et vægmaleri varierer meget og afhænger af en lang række faktorer:

  • væggens størrelse og format,
  • væggens tilstand, dvs. om der huller i muren, der skal udbedres eller alger, der skal renses af,
  • hvilken maling der passer til overfladen,
  • motivets udseende og detaljeringsgrad,
  • om der skal bruges lift eller stillads til at nå op til toppen af væggen.

Der bliver altid givet en fast pris på et vægmaleri. Pris er inklusive materialer og alle andre udgifter til projektet.

Sådan laves et vægmaleri

Kernen i alle projekter er den kreative proces, hvor motivet bliver udviklet i dialog med det rum, det skal være i. Det kræver en åben og eksperimenterende tilgang til at finde frem til et udtryk, der kan tilføre rummet en ny dimension. Men vægmaleri kræver også en sikker teknik, når motivet skal skaleres op til stor størrelse. Det kræver god planlægning og en metodisk tilgang for at opnå det helt rigtige udtryk.

Vægmaleri, skitse

Store projekter kræver ofte en grundigere proces og et mere omfattende forarbejde. Det kan være nødvendigt at udarbejde flere variationer, farveskemaer, farveprøver og digitale visualiseringer.

Fælles for alle projekter er, at der altid bliver udarbejdet detaljerede digitale skitser, hvor det er tydeligt at se, hvordan slutresultatet bliver.

Valget af maling til et vægmalerier afhænger af forholdene på stedet, og det udtryk som maleriet skal have. Hvilken maling, der er den rigtige, afhænger bl.a. af hvilket materiale, væggen er lavet af, hvilken stand den er i, om det er en indendørs væg, eller om det er en gavl, der er udsat for vind og vejr.

Fælles for alle malerierne er, at den valgte maling altid er af en høj kvalitet, så at slutresultatet er robust og langtidsholdbart.